Logotyp

Kontakt och bokning: Ina Nordin tel. 0708-359 007     info@kanslansverkstad.se

En modern kurs

Varför ska jag välja Känslans Verkstad?
Du väljer själv vilka dagar du ska gå och hur ofta du vill komma. Denna frihet är unik och tar på ett klokt sätt tillvara på din ork och inspiration. De veckor du är upptagen eller är för trött för att gå förlorar du ingen gång på kursen utan kommer igen med förnyad kraft när lust och tid återvänder.
Man får sälja de alster man gjort i Känslans Verkstad vilket inte är tillåtet med kurser i studieförbundens regi.
Man ta med sig sina vänner till verkstaden för att där tillsammans ha en trevlig stund. Känslans Verkstad har också mer leror och glasyrer än någon annan verkstad och dessutom en stor inspirationsutställning.

Utställning och ateljé

Vår inspirationsutställningen ger dig idéer till presenter och eget skapande. När du besöker Känslans Verkstad ser du inte bara Ina Nordins saker utan även saker från andra glada som till och från arbetar i verkstaden. Vår lera kan stå ute året om. Utställningen ger dig tips på enkel trädgårdskonst. Låt din trädgård bli mer fantasifull. Välkomna under våra öppettider, det kostar inget att titta. Utställningen är både ute och inne.

Teknisk information

Vilken lera använder vi och vad tål den?
Känslans verkstad arbetar nästan bara med stengodslera. Denna lera tål att stå ute på vintern i din trädgård och den tål maskindisk och mickro vilket gör den lämplig att göra bruksföremål i.
I vilka temperaturer bränner vi?
Första bränningen är i 960 grader Celcius. Denna kallas skröjbränning och gör både stengodslera och lergodslera halvhård och glaseringsvänlig. När sakerna glaserats ska den brännas igen i 1250 grader celcius. Vi bränner även lergodsglasyr i 1020-1040 grader Celsius.
Hur giftigt är lera och glasyr?
Lagstiftningen är numera mycket hård för oss som har "kursverksamhet". Ämnen som tidigare gav de klara fina glasyrfärgerna är borttagna och ersatta.
Leran består av samma material som naturen du rör dig i.

Historik

Ina Nordin startade Känslan Verkstad 2006 och arbetar aktivt med sin egen och andras konstnärsutveckling. Det är Ina som främst leder kurserna i verkstaden. Ina har 30 års erfarenhet av keramiskt skapande och pedagogisk ledning runt keramik. Inas specialitet är att öka sina "elevers" kreativa självkänsla.
Ina är utbildat fritidspedagog och 4-9 lärare. Verkstaden började på Nedre Brunnsvägen i Ronneby som ett tillfrskningsprojekt efter tuffa tag i skolvärlden. Från denna källarlokal och "kuvös" gick flytten 2009 till SörbyCentret (fd Lernia), en källarlokal fast nu med mycket mer plats.
Årsskiftet 2011-2012 flyttade verkstaden upp i ljuset och ut på landsbyggden till Guttamåla gamla skola sydväst om Ronneby.
Guttamåla skola startade 1876 i den skollokal där Känslans Verkstad är nu. I detta klassrummet finns fortfarande den gamla katerdern kvar. 1906 byggde man det stora tegelhuset med ytterligare ett klassrummetoch en lärarbostad. På 60- talet lades skolan ner och det äldsta av skolhusen styckades av och såldes privat. Det stora tegelhuset gavs till bygden att förvalta som "fritidsgård". Detta huset står numera oanvänt. Skolan lades ner på 60-talet men många gamla elever från förr tittar in och känner igen sig.
Namnet Känslans Verkstad har företaget fått för att keramiskt skapande innehåller mycket känslor. Man använder sin känsel i händerna. Man kan ge uttryck för all världens känslor i sina konstverk och man känner sig väl tillmods efter en dags arbete med lera.

Keramikerna runt Känslans Verkstad

Eva Hall
Eva Hall, verkstadens flitigaste keramiker. Gå in på hennes hemsida och få en försmak. Snabblänk till Eva Halls hemsida. Du når henne lättast via mejl, evahall1@hotmail.com eller telefon, 073-6702815.

Mia Sjösten
Vill du se mer av Mias konstverk eller köpa några av dem. Du når henne lättast via mejl, mia.sjosten@gmail.com eller telefon, 0736-870 208. Mia har nu en egen ateljé i Saxemara.

Emma Andersson
Emma är anställd i Känslans Verkstad och hennes saker ser du lättast där. Du når henne via mejl, emma.gunnarsdottir@gmail.com eller telefon, 0701 442 577.

Jobba hos oss?

Har du drömmar om att bli keramiker?
Verkstaden har möjlighet att ta emot praktikant, PRAO eller lärling.
Vill du lära dig att driva ett litet hantverksfäretag, vi har plats att ta emot dig som praktikant.

Recension

Det är mycket roligt att få ta del av sådant som man bara delvis kan läsa sig till och av sådant som det finns en fler-tiotusen-årig historia bakom.

Mycket väl genomfört arrangemang.

Det är sällsynt att få en sådan personlig presentation och att arbeta med händer och då speciellt tummarna.

Det var så trevligt igår i ditt vidöppna hus, lika härligt kreativt och mysigt som alltid! Tack för det!

Tusen tack för gårdagens höjdarupplevelse! Lera verkar vara beroendeframkallande!